Hvem kan blive frivillig medhjælper på Smukfest?

Det kan alle, der er fyldt 18 år – og særligt dem med godt humør og gåpåmod.

Hvad skal man som frivillig medhjælper?

Der findes over 300 forskellige medhjælperhold, så listen over opgaver er kilometerlang. Der skal både bruges gode folk til barer, madboder, oprydning, rengøring, til campingområderne, parkeringspladsen og alt derimellem. Og så skal vi selvfølgelig bruge nogle rigtig gode kræfter til både at bygge festivalpladsen og skrue den fra hinanden igen.

Hvor mange timer skal jeg arbejde?

Vejledende timetal for en frivillig medhjælper på Smukfest:

  • Før festivalen, skal du arbejde min. 42 timer.
  • Under festivalen (onsdag til søndag), skal du arbejde min. 24 timer.
  • Efter festivalen, skal du arbejde min. 36 timer.

Der vil være undtagelser, da nogle hold arbejder delvist før og delvist under festivalen, og i tilfælde som disse kan timeantallet variere fra standarden.

Hvordan finder jeg et medhjælperjob?

Det gør du lige her på siden. Oppe i toppen finder du knappen “Ledige jobs”, og her bliver der løbende slået jobs op, som du kan søge.
Alle hold drives af frivillige ledere, som selv står for rekrutteringen til deres hold. Det er forskelligt, hvornår på året de rekrutterer, men der vil typisk blive slået jobs op over foråret og nogle gange også helt frem til lige før festivalen. Så hold øje med jobbørsen.

Hvad får jeg som medhjælper?

Udover muligheden for livslange venskaber og en plads i Walthers kæmpe skovfællesskab? Ja, så får du også følgende:

  • Medhjælperarmbånd – for din indsats på Smukfest, får du naturligvis et medhjælperarmbånd, der giver dig adgang til festivalen og campingområderne hele ugen.
  • Mad – mens du er på vagt, er også på vores regning.
  • Adgang til særlige medhjælperområder som for eksempel Vores Bar. Vores Bar er for alle medhjælpere, og her er der billig bar, drønhyggeligt og masser af mulighed for at hænge ud og få en snak med andre medhjælpere.
  • Årets medhjælper t-shirt, som du kan rende rundt og blære dig i.
  • En gratis billet til Medhjælperfesten i maj – fordi mange medhjælpere under festivalen knokler for, at andre kan have en fest, holder vi én gang om året også verdens bedste personalefest, der samler omkring 4000 medhjælpere til billige priser i baren og live optrædender fra nogle af de bedste danske bands.

Hvad forventer vi til gengæld?

Vi forventer selvfølgelig, at du har lyst til at være en del af vores fællesskab og festival. Og så skal vi have lidt arbejdskraft i bytte for ovenstående ganske glimrende goder, som du allerede har læst om.
Derudover kræver det også et medlemsskab af vores non-profit forening, Skanderborg Festivalklub, og sådan ét koster 150 kr. om året. Det gør dig til medejer af Smukfest, giver dig stemmeret til den årlige generalforsamling og muligheden for at stille op til bestyrelsen.